images/fade/fade1.jpg

Twee jaar geleden stond de Roborama NL in het teken van het nieuwe reglement (versie 2.8). Dat was een hele uitdaging, maar uiteindelijk zeker geslaagd. Zoals bekend hebben we vorig jaar de Roborama niet kunnen houden. Dit jaar zal de grote uitdaging zijn een Roborama te houden binnen de spelregels voor wat betreft de COVID-19 pandemie van het RIVM en de Nederlandse overheid.

Wat we nu weten is dat er sprake zal zijn van een beperkt aantal deelnemers en bezoekers. Zij moeten zich van tevoren aanmelden en bij toegang tot de zaal een geldige Corona check tonen. Het is mogelijk dat de spelregels op of omstreeks 1 november nog weer veranderen. Daar hebben we dan ook rekening mee te houden. Omdat iedereen zich moet aanmelden kunnen we, indien nodig, de deelnemers en bezoekers van extra informatie voorzien. Hoewel de 1,5 meter dan waarschijnlijk niet meer van toepassing is, vragen we iedereen toch om rekening te houden met de ander, en de ander zoveel ruimte te geven als nodig is voor zijn/haar gemoedsrust en veiligheid. Zoals we er nu naar kijken zal er voor elke deelnemer een eigen plekje zijn om de robot op tafel te plaatsen en de laatste werkzaamheden te verrichten. Op afroep kan dan de deelnemer met robot naar de wedstrijdbak geroepen worden. We vragen de deelnemers en toeschouwers om zo spoedig mogelijk het aanmeldformulier in te vullen. Dit formulier is te vinden op: https://robotica.hcc.nl . De deelnemers zullen daarbij zien dat het formulier verder aangepast is aan het nieuwe reglement!

Samengevat: Roborama gaat door, iedereen moet zich aanmelden en houden aan de geldende regels voor wat betreft de COVID pandemie! Opgave is verplicht!

 

Datum, locatie en tijd:

Hooglanderveen, 6 november 2021 van 10.00 tot 16.00 uur.

Dorpshuis De Dissel, Disselplein 6, 3829 MD Hooglanderveen

Oefenen:

Voor de volledigheid is het goed om te melden dat we op de Robotica bijeenkomst van zaterdag 2 oktober in Hooglanderveen de wedstrijdbak willen opstellen.

Het wedstrijdprogramma:

– Roborama

 

Zoals gebruikelijk staat de inmiddels klassieke Roborama met de 4 traditionele onderdelen “Heen en weer”, “T-tijd”, “Lijnvolgen” en “Blikken” op het programma. In het reglement van de Roborama staan een aantal bonus-oefeningen beschreven. Al deze bonus-oefeningen kunnen gedaan worden.

Ook het zelf plaatsen van blikken is onder voorwaarden nog steeds mogelijk.

Net zoals vorig jaar werken we met 2 deelnemersklassen, de beginners en de allrounders. De eisen voor de allrounders zijn terug te vinden in het vernieuwde reglement dat ook terug te vinden is op de site: https://robotica.hcc.nl . Per onderdeel wordt er een klassement opgesteld. In principe zijn deelnemers aan Blikken allrounders, en robots die niet deelnemen aan blikken worden aangeduid als beginners… Tot slot hebben we ook dit jaar een jury prijs. Tim, een nog onbekende, en ondergetekende wijzen daarvoor een robot aan die iets bijzonders gedaan heeft, heel veel pech had of anderszins een aanmoedigingsprijs verdient. Over de uitslag wordt niet gecorrespondeerd!

 

 

De Demonstraties:

 

Dit jaar zijn er geen demonstraties mini Sumo en doolhof. Mocht je toch een robot mee willen brengen die een demonstratie kan verzorgen (voor Sumo heb je er begrijpelijk minstens 2 voor nodig) meldt dat dan op het opgaveformulier. We kunnen dan alsnog kijken of we ruimte voor een demonstratie kunnen inruimen.

Opgeven:

 

Voor de goede orde: deelname is gratis. Voor wat betreft de catering zijn we afhankelijk van de mogelijkheden die De Dissel ons biedt. Tot nu toe was het zo dat een medewerker m/v van de Dissel langs kwam in de zaal om bestellingen op te nemen.  Opgeven voor de Roborama NL 2021 kun je via het formulier op de site (https://robotica.hcc.nl). Verzenden van het formulier lukt alleen als je alle verplichte velden ingevuld hebt! Allrounders geven bij de vraag naar de klasse in: Overall. In hetzelfde venster kun je aangeven of je een robot mee wilt nemen voor mini Sumo of doolhof. Graag per deelnemende robot 1 formulier invullen. Voor bonusoefeningen die niet in het invulformulier benoemd worden graag de rubriek bijzonderheden gebruiken. We rekenen weer op een interessant en breed deelnemersveld.

Ter herinnering: Patrick De Wachter heeft de vorige keer de belangrijkste wijzigingen in het reglement voor ons op een rijtje gezet:

  • De startvector
  • Bij Heen & Weer de lange rij blikjes met smalle doorgangen ipv 3 blikken
  • T-Tijd; de stip kan overal liggen en mag pas later gedetecteerd worden
  • T-tijd; extra smalle doorgang van 8 of zelfs 4 cm, naast die van 15 en 30 cm breder dan je robot
  • Bij Blikken sommige blikken minimaal 5 cm (ipv 25 cm) van de wand
  • Bonustoekenning afhankelijk van hoeveel pogingen. Eerste poging geeft meer punten

Bert Ruben, hoofdscheidsrechter (Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.)