images/fade/fade1.jpg

Registreren Fysieke Bijeenkomsten

Ongeldige invoer
Ongeldige invoer
Ongeldige invoer

Graag inloggen voor registratie!

 

Nog geen HCC-account?
Lid worden

Logo hcc RGB png

Als u eens als bezoeker onze bijeenkomsten bezoekt, ben u van harte welkom en de toegang is GRATIS! Als u echter vaker onze bijeenkomsten wilt bezoeken, zouden we het op prijs stellen als u lid werd. Wij zijn een interessegroep die valt onder de hcc (hobby computer club) een grote landelijke vereniging. Door lid te worden van de hcc, en daarbij aan te geven dat u zich graag wilt aansluiten bij hcc robotica, bent u lid van onze IG. Meer informatie over de voordelen van een lidmaatschap van de hcc, en hoe u lid kunt worden, vind u op: http://www.hcc.nl/lidmaatschap Bedenk wel dat de hcc AL ONZE BIJEENKOMSTEN EN ALLES WAT WIJ ORGANISEREN FINANCIERT! Dat kan alleen als zij leden hebben!

roborama 2dd

Bovenstaande tekening is gemaakt door Aloys, en geeft op een speelse manier weer welke onderdelen bij RoboRama aan bod komen.

Zo is daar de minisumo baan boven in beeld, en op de voorgrond de lijnmaze baan. In het midden de roboramabaan, waarbij de diverse baanvakken opvallen. Aan de linkerzijde baanvak A met daarin de laser tijdmeting. Het robotje komt net uit vak B vandaan rijden, vak C is het overgebleven vlak. Baan is opgebouwd uit planken van 20 cm hoog en 120 cm lang. De langste kant is dus 360 cm lang.

DE OPDRACHTEN:

Voor de exacte regels rondom de opdrachten kunt u het beste de reglementen downloaden die in de download sectie van deze website ter download worden aangeboden. Hier echter een kleine indruk van wat u kunt verwachten.

HEEN EN WEER:

De robot start in vak A en rijd naar de overkant. Als hij helemaal in vak B staat, moet hij weer terugrijden naar vak A. Dit zonder de wanden te raken, en in zo snel mogenlijke tijd. Er worden (straf) punten toegekend voor het raken van wanden, tijd enz. Er zijn hier ook nog bonuspunten te verdienen, door onderweg te slalommen rond een aantal cola blikjes. Zie hiervoor de reglementen!

LIJNVOLGEN:

In het gebied tussen vak A en vak B wordt een kronkelende lijn gemaakt. De robot moet deze lijn volgen.Ook hier zijn bonuspunten te verdienen met het ontwijken van een blik wat op de lijn staat, of een kruising van lijnen. Ook hiervoor verwijs ik u naar het reglement.

T-TIJD:

De robot start in vak A, en rijd vervolgens naar vak B en vak C, alvorens weer naar vak A te rijden en daar tot stilstand te komen. Dit natuurlijk zonder de wanden te raken enz. Ook hier weer bonus punten te verdienen, met extra hindernissen!

BLIKKEN:

De robot start in vak A en moet vervolgens een aantal blikken detecteren die in het veld staan opgesteld. Deze blikken moet hij vervolgens naar vak A brengen.

foto03

foto35

Elke maand houden we een bijeenkomst, normaal gesproken op de eerste zaterdag van de maand! Iedereen die geinteresseerd is in besturings techniek c.q. robotica is daar van harte welkom. De toegang is gratis, ook voor niet leden (wij verwachten van u wel dat u lid wordt als u de bijeenkomsten vaker bezoekt)! U wordt ook van harte uitgenodigd uw project of robot mee te nemen en daarover van gedachte te wisselen met anderen. Hoe ziet zo'n dag er eigenlijk uit? Nu dat is eigenlijk vrij simpel, we komen gewoon bijeen in een zaaltje, en iedereen zoekt een plaatsje aan een tafel, en pakt daar zijn spullen uit. vervolgens komen de gesprekken vanzelf wel op gang! Het motto is altijd, je komt er nooit dommer vandaan! ;-)

Ook zijn er regelmatig lezingen, open dagen en wedstrijden. Raadpleeg hiervoor de agenda op deze website.

bijeenkomst

bijeenkomst

Ook jongeren zijn van harte welkom, en proberen wij op weg te helpen! 

bijeenkomst

Forum:


Wij hebben ons aangesloten bij de Google Discussiegroep die is opgezet door de RobotMC club uit Belgie.
Als je op de hoogte wilt blijven klik dan op deze link .

Bloggen:


Veel van onze leden zijn enthousiaste doe-het-zelvers op het gebied van elektronica, mechatronica, software ontwikkeling en robotica. Op de maandelijkse bijeenkomsten in Hooglanderveen zijn er dan ook steeds weer nieuwe projecten te zien en worden de projectervaringen uitgewisseld en problemen met elkaar besproken en meestal ook opgelost.Om de voortgang van deze projecten met nog meer mensen te kunnen delen is er behoefte ontstaan om te gaan starten met een weblog.
Een weblog of blog is niets meer dan een persoonlijk dagboek op een website dat regelmatig wordt bijgehouden met tekst, foto's, video's of software code. Het is juist het gespecialiseerde karakter dat weblogs interessant maakt voor bezoekers.
Omdat er zeer veel professionele mogelijkheden zijn voor het maken van een weblog is besloten om de leden zelf te laten kiezen voor een weblog en de weblog buiten deze website te houden. Als er animo voor is kunnen we overwegen om via onze eigen website te gaan bloggen.
Als voorbeeld heb ik een weblog aangemaakt bij wordpress ( http://wordpress.com/ , klik op 'get a free blog'). Gratis en binnen een uurtje had ik resultaat. Een ander voordeel van wordpress is dat jouw blog al heel snel wordt gevonden door de zoekmachines op internet.
Op deze pagina kunnen we de adressen van de weblogs bijhouden van leden.
Laat me even weten wanneer je ook een blogpagina hebt!

Blogpagina van Zeno Otten: http://zotten.wordpress.com/

Blogpagina van Jan Blok: http://www.conapp.org