Welkom op de website van HCC ROBOTICA GG.

HCC-Robotica is een interessegroep die zich bezig houdt met het ontwikkelen, ontwerpen, programmeren en bouwen van electronica en mechatronica, toegepast op robots. Deze meer of minder intelligente en autonome robots en machines met verschillende sensoren, actuatoren, processoren en bewegende onderdelen worden onder andere ingezet bij de jaarlijkse georganiseerde Roborama wedstrijden.

Wij komen elke eerste zaterdag van de maand bijeen in dorpshuis de Dissel te Hooglanderveen. Kennis delen, kennis vergaren, presentaties en workshops bijwonen zijn terugkerende activiteiten tijdens deze bijeenkomsten.

U bent van harte welkom!.

Uitslagen Roborama 7 november 2015 Hooglanderveen 

Het was weer een gezellige en drukke dag, veel nieuwe deelnemers :

 

 

!! Robobit 71 is uit.!!
Met informatie, artikelen en robotnieuws.

Download nu:

robobit62

raspberry

De Raspberry Pi, de veelzijdige knutsel computer! Wat ken je ermee? Is hij ook geschikt voor de besturing van een robot? Een aantal leden van de HCC!Robotica zijn inmiddels aan de slag gegaan met de Rapsberry pi. Het is duidelijk dat het hier om een zeer krachtig, complex en tegelijk behoorlijk afwijkend (bijv. Linux OS) systeem gaat,

nieuwsbrief26
NIEUWSBRIEF 33 is vanaf nu(13-01-2015) te downloaden. Zie hiervoor het download gedeelte op deze website of klik op deze link.

robobits0001

In juni 1997 kwam de eerste RoboBits uit in papieren uitgave.

U kunt HIER een beschrijving downloaden voor de bouw van een klein robotje voor amper 20 euro!