Artikelindex

Beste lezers,

Het is even stil geweest, maar we gaan weer beginnen, ik heb eerste gewacht tot we een redelijk aantal meldingen van de poll binnen hadden, zodat ik een besluit kon nemen welke kant we precies wilde opgaan. Ik kaan helaas niet aan iedereen zijn wensen voldoen, dus ik ga een pad kiezen waarmee de meeste mensen tevreden mee zullen zijn. Dit wil niet zeggen dat ik helemaal niets doe met de andere wensen, dat kan misschien wel later komen in vervolg artikelen. Maar voor nu, de meeste stemmen gelden. Ik laat de poll online zodat ik meer info kan krijgen wat men nu precies wil. Dus laten we beginnen.

 

Als ik naar de poll kijk, zijn de meeste stemmen uit gegaan naar C++ en arduino, dit gaan we dus gebruiken. Ook ga ik er vanuit, is dat we een rijdende (differentiaal drive) robot willen maken. Wat we tot nu toe gedaan hebben, is Ubuntu installeren en ROS. op een pc. Hier gaan we eerst mee beginnen, om te technieken te leren voor het ROS programmeren. Wat we daarna gaan doen, is een arduino bordje gebruiken, en die verbinden we dan met de pc. Zoals jullie wel zullen begrijpen, is het niet altijd mogelijk, om een pc Compleet op de robot te plaatsen. Daarom zal uit eindelijk ons systeem uit 2 onderdelen bestaan.

1. de pc, hier zullen we onze ROS master op laten draaien.

2. de robot, deze zal bestaan uit een arduino bord, die verbonden is met een raspberrypi, waarop ook Ubuntu en ROS is geïnstalleerd.

Deze 2 systemen, zullen met elkaar via Wifi met elkaar gaan communiceren.

Maar laten we eerst maar beginnen met kijken hoe we ROS nodes kunnen programmeren.